Orientarea camerei copilului, iluminatul natural și artificial

O orientare bună pentru camera copilului este pe direcția Est și Sud deoarece camera dispune de soare în prima parte a zilei când copilul este mai activ.  Vitamina D este produsă în organism prin expunere la razele solare ultraviolete.  Copii care sunt expuşi în mod regulat la soare au un risc mai redus de a contracta răceli şi infecţii respiratorii,  de asemenea soarele intervine în absorbția calciului crescând rezistența oaselor.

Orientarea față de punctele cardinale generează și influiențează cromatica pentru camera copilului. Astfel pentru camerele orientate care Sud și Est și Vest vom utiliza nuanțe estompate precum cele de mai jos.  Vara când soarele pătrunde mai mult în cameră, culorile foarte deschise pot părea strălucitoare și pot fi deranjante ochilor.

Pentru camerele orientate către Nord putem utiliza culori deschise care să reflecte lumina.

Iluminatul artificial joacă un rol important în amenajarea camerei pentru copil, indiferent dacă este vorba despre un bebeluș sau despre un copil mai mare. Iluminatul trebuie existe într-o cantitate suficientă și din mai multe surse – plafon, lampadar, lampă pentru scris/citit, lampă de veghe.

Sursă fotografii: http://www.Pinterest.com

Mai jos vă propun câteva sugestii pentru iluminatul în camera copilului:

Corpuri de iluminat

 

  1. IKEA PS 2014 Lustră alb – turcoaz
  2. SPÖKA Lampă de veghe LED (IKEA)
  3. FINFIN Ghirlandă luminoasă LED15bec (IKEA)
  4. EWELINA Lampă Suspendată (iooi.ro)
  5. Corp de iluminat industrial turcuaz HK Living (thehome.ro)
  6. Lampa de masa Monty roz FLEXA Play (Fleximo.ro)
  7. 07. BUBBLE Plafonieră (MOBEXPERT)
  8. Lustră BUBBLE BLACK-RED (MOBEXPERT)

Lasă un comentariu